Laksebowl med Mango og Avokado

En fargerik og sunn rett som kombinerer saftig teriyaki-marinert laks med kremet avokado og søt mango. Denne er kjempe enkel, veldig tilpasningsvennlig og ikke minst utrolig digg. Perfekt for både hverdagsmiddager og når du vil imponere med enkel eleganse. Server med fullkornsris for et sunnere alternativ eller bytt til vanlig ris for en klassisk variant.

Laksebowl med Mango og Avokado

Porsjoner

2

Kalorier

960

kcal
Steketid

8

minutter
Total tid

30

minutter

Dette trenger du:

  • 300 g laksefilet (2 porsjonsstykker)

  • 2 ss teriyaki-marinade

  • 1 ss olje til steking

  • Salt og pepper etter smak

  • 1 avokado, skivet

  • 1 mango, skivet

  • Fullkornsris eller vanlig ris til servering

Slik gjør du:

  • Forberedelser
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Forbered laksen
  • Krydre laksefiletene med salt og pepper. Pensle dem med teriyaki-marinaden og la dem hvile i 5–10 minutter for å trekke til seg smak.
  • Stek laksen
  • Varm olje i en stekepanne på medium varme. Stek laksen med skinnsiden ned (hvis med skinn) i 4–5 minutter. Snu den og stek videre i 2–3 minutter, til den er gjennomstekt.
  • Forbered toppingen
  • Skjær avokado og mango i skiver eller terninger mens laksen steker.
  • Servering
  • Anrett fullkornsris på tallerkenene, legg laksen på toppen og topp med fersk mango og avokado.

Tips

  • – For ekstra smak, dryss over sesamfrø eller en liten skvett limejuice før servering.
    – Vil du ha mer fylde? Tilsett en håndfull spinat eller grønnkål som tilbehør.

Få ukens middager rett i innboksen!

Lei av å lure på hva du skal ha til middag? Meld deg på, så får du tilsendt enkle og smakfulle middagstips hver uke.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *