Nyt en kremet søtpotetdhal full av grønnsaker, belgfrukt og masse digge indiske smaker. Belgfrukter er fulle av viktige næringsstoffer og holder deg mett lenge – det er rett og slett supermat. I denne retten finner du røde linser, som er en belgfrukt, i tillegg til masse søtpotet som har lavt fettinnhold og en god kilde til vitamin A. Denne retten er super smakfull og perfekt til å varme opp dagen etter – om det er mer igjen😉
Søtpotetdhal med korianderchips
2
741
kcal30
minutter45
minutterDette trenger du:
450g søtpotet
1 gul løk
2 ts ingefær
100g røde linser
4g tandoori masala krydder
4g curry krydder
200ml kokosmelk
4g grønnsaksbuljong
25ml soyasaus
1 bundt koriander
2 tortilla lefser
Yoghurt naturell
30g spinat
2dl vann
Slik gjør du:
- Ovnsbak søtpotet
- Forvarm ovnen til 240 grader (220 grader varmluft).
- Skjær søtpotet (uskrelt) i 2cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
- Stek i ovnen i 20-30 min, eller til søtpoteten er mør.
- Stek løk
- Finhakk løk mens søtpoteten er i ovnen. Riv ingefær fint. Skyll linsene.
- Varm opp olivenolje i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min, eller til den er blank og velduftende. Rør inn ingefær, tandoori masala og curry krydder. Fres i 1-2 min.
- Lag dhal
- ør inn kokosmelk, linser, vann, grønnsaksbuljong, soyasaus, salt (1/2 ts) og en klype pepper. Kok opp og senk til lav varme.
- La putre under lokk i ca. 20 min, eller til linsene er myke.
- Lag tortillachips
- Finhakk koriander mens det putrer i gryten. Bland koriander, olivenolje (4 ss) og en klype salt og pepper i en liten skål.
- Skjær tortilla lefsene i 3cm brede strimler. Fordel strimlene på et stekebrett med bakepapir, og pensle over korianderoljen.
- Stek i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø. Pass på at de ikke blir brent!
- Bland sammen
- Bland ovnsbakt søtpotet og spinat sammen med dhalen. Rør til spinaten faller litt sammen. Fjern så fra varmen. Tilsett en skvett vann dersom dhalen ser for tykk ut.
- Server
- Anrett dhal i dype tallerkener, og topp med en klatt yoghurt naturell. Server korianderchips på siden.
Legg igjen en kommentar