Søtpotetdahl med korianderchips

Nyt en kremet søtpotetdhal full av grønnsaker, belgfrukt og masse digge indiske smaker. Belgfrukter er fulle av viktige næringsstoffer og holder deg mett lenge – det er rett og slett supermat. I denne retten finner du røde linser, som er en belgfrukt, i tillegg til masse søtpotet som har lavt fettinnhold og en god kilde til vitamin A. Denne retten er super smakfull og perfekt til å varme opp dagen etter – om det er mer igjen😉

Søtpotetdhal med korianderchips

Porsjoner

2

Kalorier

741

kcal
Steketid

30

minutter
Total tid

45

minutter

Dette trenger du:

  • 450g søtpotet

  • 1 gul løk

  • 2 ts ingefær

  • 100g røde linser

  • 4g tandoori masala krydder

  • 4g curry krydder

  • 200ml kokosmelk

  • 4g grønnsaksbuljong

  • 25ml soyasaus

  • 1 bundt koriander

  • 2 tortilla lefser

  • Yoghurt naturell

  • 30g spinat

  • 2dl vann

Slik gjør du:

  • Ovnsbak søtpotet
  • Forvarm ovnen til 240 grader (220 grader varmluft).
  • Skjær søtpotet (uskrelt) i 2cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
  • Stek i ovnen i 20-30 min, eller til søtpoteten er mør.
  • Stek løk
  • Finhakk løk mens søtpoteten er i ovnen. Riv ingefær fint. Skyll linsene.
  • Varm opp olivenolje i en kjele på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min, eller til den er blank og velduftende. Rør inn ingefær, tandoori masala og curry krydder. Fres i 1-2 min.
  • Lag dhal
  • ør inn kokosmelk, linser, vann, grønnsaksbuljong, soyasaus, salt (1/2 ts) og en klype pepper. Kok opp og senk til lav varme.
  • La putre under lokk i ca. 20 min, eller til linsene er myke.
  • Lag tortillachips
  • Finhakk koriander mens det putrer i gryten. Bland koriander, olivenolje (4 ss) og en klype salt og pepper i en liten skål.
  • Skjær tortilla lefsene i 3cm brede strimler. Fordel strimlene på et stekebrett med bakepapir, og pensle over korianderoljen.
  • Stek i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø. Pass på at de ikke blir brent!
  • Bland sammen
  • Bland ovnsbakt søtpotet og spinat sammen med dhalen. Rør til spinaten faller litt sammen. Fjern så fra varmen. Tilsett en skvett vann dersom dhalen ser for tykk ut.
  • Server
  • Anrett dhal i dype tallerkener, og topp med en klatt yoghurt naturell. Server korianderchips på siden.

    Få ukens middager rett i innboksen!

    Lei av å lure på hva du skal ha til middag? Meld deg på, så får du tilsendt enkle og smakfulle middagstips hver uke.

    Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.


    Kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *