Dette er en nydelig kose-rett, perfekt til kalde høstdager inne! Nduja er en sterk, smørbar salami med myk konsistens og deilig smak av røkt paprika og chili. Denne spicy herligheten har opphav i Sør-Italia og har tatt verden med storm! I denne retten skal vi bruke den i en nydelig risotto, men nduja er også helt perfekt til pizza! Prøv det ut dersom du har rester igjen – evt. kan du fryse ned resten i et isterningsbrett, så kan du enkelt ta ut akkurat det du trenger neste gang du lager pizza eller noe annet snadder!
Risotto med tomat og nduja
2
1040
kcal45
minutterDette trenger du:
300g risotto ris
1 gul løk
4 hvitløksfedd
40g nduja
1ss smør
350g cherry tomater
1ss tomatpure
1-1,2L vann
1 terning grønnsak- eller kyllingbuljong
2 store ss mascarpone
1 halv sitron, både saft og skall
50g parmesan
Salt og pepper
Frisk persille (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Stek løk
- Varm olje i en dyp panne eller gryte på medium varme. Stek finkuttet løk i 5 min, eller til den er blank og velduftende.
- Ha i hakket hvitløk og stek videre i 2 min.
- Ha i 1ss smør.
- Lag tomat- og nduja blandingen
- Ha i nduja og bryt den opp med en sleiv. Stek videre i 5 min.
- Ha i tomatpure og cherry tomater. Senk varmen og stek videre. Mos tomatene med sleiven til du får en tykk, teksturert saus.
- Lag risotto
- Rør inn risotto risen og bland godt med sausen.
- Løs opp buljongterningen i 1L vann.
- Hell gradvis i kraften over risottoen. Når kraften er absorbert, heller du over litt til. Fortsett slik til alt er blandet inn. Dette vil ta omtrent 30 min.
- Slå av varmen og bland inn mascarpone, parmesan, og sitron saft og skall. Krydre med salt og pepper etter egen smak.
- Server
- Server umiddelbart med mer parmesan på toppen og fersk persille!
Tips
- Om du føler for litt ekstra luksus, så er det også nydelig å toppe med burrata!
Legg igjen en kommentar