Risotto med tomat og nduja

Dette er en nydelig kose-rett, perfekt til kalde høstdager inne! Nduja er en sterk, smørbar salami med myk konsistens og deilig smak av røkt paprika og chili. Denne spicy herligheten har opphav i Sør-Italia og har tatt verden med storm! I denne retten skal vi bruke den i en nydelig risotto, men nduja er også helt perfekt til pizza! Prøv det ut dersom du har rester igjen – evt. kan du fryse ned resten i et isterningsbrett, så kan du enkelt ta ut akkurat det du trenger neste gang du lager pizza eller noe annet snadder!

Risotto med tomat og nduja

Porsjoner

2

Kalorier

1040

kcal
Steketidminutter
Total tid

45

minutter

Dette trenger du:

  • 300g risotto ris

  • 1 gul løk

  • 4 hvitløksfedd

  • 40g nduja

  • 1ss smør

  • 350g cherry tomater

  • 1ss tomatpure

  • 1-1,2L vann

  • 1 terning grønnsak- eller kyllingbuljong

  • 2 store ss mascarpone

  • 1 halv sitron, både saft og skall

  • 50g parmesan

  • Salt og pepper

  • Frisk persille (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  • Stek løk
  • Varm olje i en dyp panne eller gryte på medium varme. Stek finkuttet løk i 5 min, eller til den er blank og velduftende.
  • Ha i hakket hvitløk og stek videre i 2 min.
  • Ha i 1ss smør.
  • Lag tomat- og nduja blandingen
  • Ha i nduja og bryt den opp med en sleiv. Stek videre i 5 min.
  • Ha i tomatpure og cherry tomater. Senk varmen og stek videre. Mos tomatene med sleiven til du får en tykk, teksturert saus.
  • Lag risotto
  • Rør inn risotto risen og bland godt med sausen.
  • Løs opp buljongterningen i 1L vann.
  • Hell gradvis i kraften over risottoen. Når kraften er absorbert, heller du over litt til. Fortsett slik til alt er blandet inn. Dette vil ta omtrent 30 min.
  • Slå av varmen og bland inn mascarpone, parmesan, og sitron saft og skall. Krydre med salt og pepper etter egen smak.
  • Server
  • Server umiddelbart med mer parmesan på toppen og fersk persille!

Tips

  • Om du føler for litt ekstra luksus, så er det også nydelig å toppe med burrata!

Få ukens middager rett i innboksen!

Lei av å lure på hva du skal ha til middag? Meld deg på, så får du tilsendt enkle og smakfulle middagstips hver uke.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *