Laks på en seng av asiatiske poteter og spinat, toppet med en frisk mango- og chilisaus. En perfekt balanse mellom søtt og spicy som gir en eksplosjon av smak!
Laks med asiatiske smaker
Porsjoner
2
Kalorier
493
kcalSteketid
15
minutterTotal tid
35
minutterDette trenger du:
2 laksefileter
1 liten løk
2 stk vårløk
2 hvitløksfedd
2 mellomstore poteter
1 pk babyspinat
1 avokado
Teriakysaus
Mango- og chillisaus (fås kjøpt på rema1000)
Sesamfrø
Slik gjør du:
- Forbered potetene
- Ha 2 dl vann i en stekepanne. Kutt potetene i små terninger, og ha de over i pannen. La potetene småkoke til de er møre (gjerne under lokk, så går det fortere).
- Kutt opp løk, hvitløk og vårløk og tilsett i pannen når vannet har fordampet.
- Hell teriakysaus over potetene og la de glaseres i 3-5 minutter. Sett potetene til side.
- Stek laks
- Varm litt olje i en panne og stek laksefiletene først med skinnsiden ned.
- Snu filetene og fjern skinnet. Stek til gjennomstekte og krydre med ønsket krydder (anbefaler chilli, salt og hvitløk).
- år laksen er gjennomstekt, tilsett spinaten i pannen og stek kort til den faller sammen og blir myk.
- Anrett
- Legg de asiatiske potetene på bunnen av tallerkenen.
- Legg så over spinat og deretter laksefileten.
- Hell over litt mango- og chillisaus og topp gjerne med sesamfrø.
- Server med avokado eller ønsket salat ved siden av!
Notes
- Tips! Dersom det blir igjen rester av potetene kan de enkelt kombineres med ris for en ny smakfull variant.
Legg igjen en kommentar