Kylling og grønnkålsalat

Er du klar for en rett som både ser fancy ut, smaker helt fantastisk, er kalorifattig og enkel å lage? Denne salaten er en perfekt kombinasjon av saftighet, sødme og sprøhet. Topp det hele med en enkel, men smakfull pesto-dressing, og du har en middag som ser ut som noe fra en restaurant – men som du enkelt kan lage hjemme.

Kylling og grønnkålsalat

Porsjoner

2

Kalorier

428

kcal
Steketid

5

minutter
Total tid

20

minutter

Dette trenger du:

  • 200 g kyllingfilet (ferdig)

  • 1 stor søtpotet

  • 1 pakke grønnkål (ca. 100 g)

  • 1 rødt eple

  • 2 ss pesto

  • 1 ss crème fraîche

  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  • Forbered søtpotetene
  • Kutt søtpoteten i terninger og legg de utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
  • Stek i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til terningene er møre og gyldne.
  • Forbered basen
  • Blend sammen pesto og creme fraiche. Ha grønnkålen i en salatbolle, og masser dressingen inn. Smak til med litt salt og pepper om nødvendig.
  • Kutt opp eplet i biter og tilsett salaten.
  • Hell så over kyllingen, her er det brukt ferdig kylling skivet & klar.
  • Blend og server
  • Tilsett søtpotetene og blend salaten sammen.
  • Salaten kan serveres som en lun lunsj eller middag.
  • Dersom du har pinjekjerner hjemme, så strø gjerne dette over.

Notes

  • Tilsett fetaost for en mer creamy salat! Dersom du har grønnsaker eller frukt som må brukes opp, så tilsett også dette 🙂

Få ukens middager rett i innboksen!

Lei av å lure på hva du skal ha til middag? Meld deg på, så får du tilsendt enkle og smakfulle middagstips hver uke.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *