Kylling- og eplesalat

Syns du at salat til middag er kjedelig? Da har du ikke prøvd denne! Dette er rett og slett en sykt digg salat med kylling, karamelliserte nøtter, feta og epler. Helt perfekt å slenge sammen nå når norske epler er i sesong! Gjerne lag dobbel porsjon, så har du til lunsj dagen etter også😋

Kylling- og eplesalat

Porsjoner

2

Kalorier

980

kcal
Steketid

25

minutter
Total tid

40

minutter

Dette trenger du:

  • 100g bacon

  • 1 stort kyllingbryst med skinn

  • 1ss smør

  • 2ss sukker

  • 2 never valnøtter

  • 1 neve gresskarkjerner

  • 1 pakke ruccola

  • 1 eple (gjerne norske)

  • 75g fetaost

  • Dressing
  • 1ts dijonsennep

  • 2ts hvitvinseddik

  • 1ss sitronsaft

  • 0.5dl olivenolje

  • 1 klype salt og pepper

Slik gjør du:

  • Stek bacon
  • Varm en panne og stek bacon sprøtt. Sett til side.
  • Stek kylling
  • Ha i litt olje og stek kyllingbrystet i en varm panne med skinnsiden ned i ca. 5 min, eller til skinnet er gyllent. Stek videre på 180 grader i ca. 12 min.
  • Karamelliser nøtter
  • Smelt smør i en kjele og ha i sukker, valnøtter og gresskarkjerner.
  • La det surre i 1 min, før du sprer det utover et stekebrett og steker på 200 grader i ca. 8 min (eller til godt karamellisert).
  • Lag dressing
  • Lag dressingen ved å røre sammen dijonsennep, hvitvinseddik og sitronsaft.
  • Visp inn olje litt av gangen, og ha i en klype salt og pepper.
  • Anrett
  • Ha ruccola i en salatbolle og fordel dressing over. Ha i kylling, bacon, skivet eple, fetaost og kandiserte nøtter.

    Få ukens middager rett i innboksen!

    Lei av å lure på hva du skal ha til middag? Meld deg på, så får du tilsendt enkle og smakfulle middagstips hver uke.

    Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.


    Kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *