Syns du at salat til middag er kjedelig? Da har du ikke prøvd denne! Dette er rett og slett en sykt digg salat med kylling, karamelliserte nøtter, feta og epler. Helt perfekt å slenge sammen nå når norske epler er i sesong! Gjerne lag dobbel porsjon, så har du til lunsj dagen etter også😋
Kylling- og eplesalat
2
980
kcal25
minutter40
minutterDette trenger du:
100g bacon
1 stort kyllingbryst med skinn
1ss smør
2ss sukker
2 never valnøtter
1 neve gresskarkjerner
1 pakke ruccola
1 eple (gjerne norske)
75g fetaost
- Dressing
1ts dijonsennep
2ts hvitvinseddik
1ss sitronsaft
0.5dl olivenolje
1 klype salt og pepper
Slik gjør du:
- Stek bacon
- Varm en panne og stek bacon sprøtt. Sett til side.
- Stek kylling
- Ha i litt olje og stek kyllingbrystet i en varm panne med skinnsiden ned i ca. 5 min, eller til skinnet er gyllent. Stek videre på 180 grader i ca. 12 min.
- Karamelliser nøtter
- Smelt smør i en kjele og ha i sukker, valnøtter og gresskarkjerner.
- La det surre i 1 min, før du sprer det utover et stekebrett og steker på 200 grader i ca. 8 min (eller til godt karamellisert).
- Lag dressing
- Lag dressingen ved å røre sammen dijonsennep, hvitvinseddik og sitronsaft.
- Visp inn olje litt av gangen, og ha i en klype salt og pepper.
- Anrett
- Ha ruccola i en salatbolle og fordel dressing over. Ha i kylling, bacon, skivet eple, fetaost og kandiserte nøtter.
Legg igjen en kommentar