Denne retten kombinerer saftig kylling med epler og silkemyk brie, med en nydelig lønnesirup-glaze og ovnsbakte gulrøtter. Høres ut som ekstremt mye greier, men ikke bare er det super digg – det er også enklere enn du tror! Dette er en perfekt oppskrift å bruke til å utnytte norske sesongvarer.
Fylt kylling med eple og brie
Porsjoner
2
Kalorier
319
kcalSteketid
25
minutterTotal tid
40
minutterDette trenger du:
2 kyllingbryst
1 eple
1 trekant brie
Salt og pepper
- Glaze
2ss lønnesirup
1ts dijonsennep
1/2ts tørket timian
1 hvitløksfedd
Slik gjør du:
- Lag glaze
- Bland lønnesirup, dijonsennep, timian og hakket hvitløk sammen, og sett til side.
- Fyll kyllingen
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Legg deretter kyllingbrystene flatt på en skjærefjøl og skjær et snitt i hver av dem, omtrent 3/4 gjennom. Krydre begge sider med salt og pepper.
- Varm deretter en stor stekepanne på middels høy varme og tilsett en skvett olivenolje i pannen. Når den er varm, legg kyllingbrystene i pannen og stek dem i 2-3 minutter på hver side.
- Ta deretter kyllingen ut av pannen og fyll dem med skivede epler og brie. Du kan gjerne sikre kyllingen med tannpirkere dersom du er bekymret for at fyllet skal falle ut.
- Stek kyllingen
- Ha kyllingen tilbake i pannen, dersom den tåler å gå i ovnen, eller ha den over i en ildfast form.
- Pensle kyllingen med glazen du lagde tidligere.
- Sett pannen, eller formen, i ovnen og stek i 20-22 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
- Server
- Server umiddelbart med ønsket tilbehør.
Tips
- Lag dobbelt opp med glaze og fordel i to ulike skåler. Bruk én til pensling før steking, og resten til servering!
Legg igjen en kommentar