Fylt kylling med eple og brie

Denne retten kombinerer saftig kylling med epler og silkemyk brie, med en nydelig lønnesirup-glaze og ovnsbakte gulrøtter. Høres ut som ekstremt mye greier, men ikke bare er det super digg – det er også enklere enn du tror! Dette er en perfekt oppskrift å bruke til å utnytte norske sesongvarer.

Fylt kylling med eple og brie

Porsjoner

2

Kalorier

319

kcal
Steketid

25

minutter
Total tid

40

minutter

Dette trenger du:

  • 2 kyllingbryst

  • 1 eple

  • 1 trekant brie

  • Salt og pepper

  • Glaze
  • 2ss lønnesirup

  • 1ts dijonsennep

  • 1/2ts tørket timian

  • 1 hvitløksfedd

Slik gjør du:

  • Lag glaze
  • Bland lønnesirup, dijonsennep, timian og hakket hvitløk sammen, og sett til side.
  • Fyll kyllingen
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Legg deretter kyllingbrystene flatt på en skjærefjøl og skjær et snitt i hver av dem, omtrent 3/4 gjennom. Krydre begge sider med salt og pepper.
  • Varm deretter en stor stekepanne på middels høy varme og tilsett en skvett olivenolje i pannen. Når den er varm, legg kyllingbrystene i pannen og stek dem i 2-3 minutter på hver side.
  • Ta deretter kyllingen ut av pannen og fyll dem med skivede epler og brie. Du kan gjerne sikre kyllingen med tannpirkere dersom du er bekymret for at fyllet skal falle ut.
  • Stek kyllingen
  • Ha kyllingen tilbake i pannen, dersom den tåler å gå i ovnen, eller ha den over i en ildfast form.
  • Pensle kyllingen med glazen du lagde tidligere.
  • Sett pannen, eller formen, i ovnen og stek i 20-22 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
  • Server
  • Server umiddelbart med ønsket tilbehør.

Tips

  • Lag dobbelt opp med glaze og fordel i to ulike skåler. Bruk én til pensling før steking, og resten til servering!

Få ukens middager rett i innboksen!

Lei av å lure på hva du skal ha til middag? Meld deg på, så får du tilsendt enkle og smakfulle middagstips hver uke.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.


Kommentarer

Ett kommentar til “Fylt kylling med eple og brie”

  1. Fernan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *