Fiskegrateng med blomkål og gulrot

Fiskegrateng er for mange en nostalgisk rett, og er en super måte å utnytte fiskerester dersom du har noe fryst fra tidligere fiskemiddager. I denne retten har vi i revet blomkål og gulrot for å snike inn enda mer grønnsaker.

Fiskegrateng med blomkål og gulrot

Porsjoner

4

Kalorier

577

kcal
Steketid

20

minutter
Total tid

45

minutter

Dette trenger du:

  • 150g fullkorns makaroni

  • 40g smør

  • 40g hvetemel

  • 4,5dl melk

  • 1ts revet muskat

  • 1/2ts salt (kan droppes ved bruk av lettsaltet torsk)

  • Ca. 125g blomkål

  • 1 stor gulrot

  • 400g rå torsk, lettsaltet eller naturell

  • 2 egg

  • Topping:
  • 35g smeltet smør

  • 75g pankosmuler til panering

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft med gratinering
  • Lag makaroniblanding
  • Kok makaroni etter pakkens anvisning. Hell av vannet når det fortsatt er motstand i pastaen.
  • Mens makaronien koker, kan du smelte smør i en kjele. Visp inn hvetemel og la det surre 1 minutt før du sper ut med melk, litt av gangen.
  • år all melken er i, kan du vispe inn salt og muskat. La småkoke i 5 minutter.
  • Ha i torsk og grønnsaker
  • Mens sausen småkoker, kan du rive blomkål og gulrot – så fint eller grovt du ønsker.
  • Skjær rå torsk i små terninger.
  • Trekk kjelen til side og rør inn makaroni, torsk, og revet blomkål og gulrot.
  • ør så inn eggene med en sleiv eller slikkepott.
  • Lag fiskegratengen
  • Hell alt over i en ildfast form.
  • ør sammen smeltet smør og panko-panering. Fordel det over gratengen.
  • Stek i 20 minutter.
  • Server
  • Server med råkostsalat, kokte poteter og smeltet smør, eller andre digge grønnsaker!

Tips

  • Dersom du har mer tid på hendene er dette en lur rett å lage dobbelt opp av – da den egner seg super bra til å fryses. Da har du et ordentlig digg, sunt og hjemmelaget alternativ til de dagene du gjerne tyr til ferdigretter!

Få ukens middager rett i innboksen!

Lei av å lure på hva du skal ha til middag? Meld deg på, så får du tilsendt enkle og smakfulle middagstips hver uke.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *