Fiskegrateng er for mange en nostalgisk rett, og er en super måte å utnytte fiskerester dersom du har noe fryst fra tidligere fiskemiddager. I denne retten har vi i revet blomkål og gulrot for å snike inn enda mer grønnsaker.
Fiskegrateng med blomkål og gulrot
4
577
kcal20
minutter45
minutterDette trenger du:
150g fullkorns makaroni
40g smør
40g hvetemel
4,5dl melk
1ts revet muskat
1/2ts salt (kan droppes ved bruk av lettsaltet torsk)
Ca. 125g blomkål
1 stor gulrot
400g rå torsk, lettsaltet eller naturell
2 egg
- Topping:
35g smeltet smør
75g pankosmuler til panering
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft med gratinering
- Lag makaroniblanding
- Kok makaroni etter pakkens anvisning. Hell av vannet når det fortsatt er motstand i pastaen.
- Mens makaronien koker, kan du smelte smør i en kjele. Visp inn hvetemel og la det surre 1 minutt før du sper ut med melk, litt av gangen.
- år all melken er i, kan du vispe inn salt og muskat. La småkoke i 5 minutter.
- Ha i torsk og grønnsaker
- Mens sausen småkoker, kan du rive blomkål og gulrot – så fint eller grovt du ønsker.
- Skjær rå torsk i små terninger.
- Trekk kjelen til side og rør inn makaroni, torsk, og revet blomkål og gulrot.
- ør så inn eggene med en sleiv eller slikkepott.
- Lag fiskegratengen
- Hell alt over i en ildfast form.
- ør sammen smeltet smør og panko-panering. Fordel det over gratengen.
- Stek i 20 minutter.
- Server
- Server med råkostsalat, kokte poteter og smeltet smør, eller andre digge grønnsaker!
Tips
- Dersom du har mer tid på hendene er dette en lur rett å lage dobbelt opp av – da den egner seg super bra til å fryses. Da har du et ordentlig digg, sunt og hjemmelaget alternativ til de dagene du gjerne tyr til ferdigretter!
Legg igjen en kommentar