Fårikål er Norges nasjonalrett, og fårikålens festdag feires den siste torsdagen i september hvert år. Dette er en super enkel oppskrift, som bare krever litt tålmodighet! Og visste du at du fint kan oppbevare fårikål i kjøleskapet opp til en uke – faktisk synes mange at retten smaker aller best etter 2-3 dager når smakene har fått tid til å sette seg ordentlig.
Fårikål
4
1
kcal30
minutter45
minutterevt kort beskrivelse
Dette trenger du:
1,5 kg hodekål
1,5kg fårikålkjøtt
2ts salt
4ts hel pepper
3dl vann
Slik gjør du:
- Skjær kål
- Del hodekålen i båter
- Fordel i gryta
- Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned).
- Strø salt og pepper mellom lagene.
- Strø litt hvetemel, ca 1-2ss mellom lagene om du liker å jevne fårikålen.
- Kok opp
- Hell over vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.
- La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet). Dette tar ca. 2,5 timer.
- Server
- Server fårikålen varm med kokte poteter.
Tips
- Bytt ut noe av vannet med eplemost for en mild sødme, og en litt friskere og mer kompleks smak!
Legg igjen en kommentar