Fårikål

Fårikål er Norges nasjonalrett, og fårikålens festdag feires den siste torsdagen i september hvert år. Dette er en super enkel oppskrift, som bare krever litt tålmodighet! Og visste du at du fint kan oppbevare fårikål i kjøleskapet opp til en uke – faktisk synes mange at retten smaker aller best etter 2-3 dager når smakene har fått tid til å sette seg ordentlig.

Fårikål

Porsjoner

4

Kalorier

1

kcal
Steketid

30

minutter
Total tid

45

minutter

evt kort beskrivelse

Dette trenger du:

  • 1,5 kg hodekål

  • 1,5kg fårikålkjøtt

  • 2ts salt

  • 4ts hel pepper

  • 3dl vann

Slik gjør du:

  • Skjær kål
  • Del hodekålen i båter
  • Fordel i gryta
  • Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned).
  • Strø salt og pepper mellom lagene.
  • Strø litt hvetemel, ca 1-2ss mellom lagene om du liker å jevne fårikålen.
  • Kok opp
  • Hell over vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.
  • La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet). Dette tar ca. 2,5 timer.
  • Server
  • Server fårikålen varm med kokte poteter.

Tips

  • Bytt ut noe av vannet med eplemost for en mild sødme, og en litt friskere og mer kompleks smak!

Få ukens middager rett i innboksen!

Lei av å lure på hva du skal ha til middag? Meld deg på, så får du tilsendt enkle og smakfulle middagstips hver uke.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *