Søtpotetsuppe med indiske smaker

Denne suppen er kremet og næringsrik, med et hint av indisk krydder som gir en spicy vri. Perfekt for å varme opp kalde dager, eller bare når du vil unne smaksløkene dine noe ekstra. Enkelt, raskt og fullpakket med smak – denne suppen vil garantert imponere!

Søtpotetsuppe med indiske smaker

Porsjoner

2-3

Kalorier

476

kcal
Steketid

25-30

minutter
Total tid

40

minutter

Dette trenger du:

  • 500 g søtpotet

  • 1 ss olje

  • 1 hvitløksfedd

  • 1 ts garam masala

  • 0,5 ts spisskummen

  • 1 ts chilliflak (tilpasses)

  • 0,5 boks kokosmelk

  • 1 grønnsaksbuljong

  • 1 klump ingefær

  • 5,5 dl vann

  • (Valgfritt brød til servering)

Slik gjør du:

  • Forbred basen
  • Skrell og kutt opp søtpoteten i terninger. Dryss over olje og stek på 225 grader varmluft i ca. 30 minutter.
  • Varm olje i en stor kjele og tilsett presset hvitløk, garam masala, spisskummen og chilliflak.
  • Brun det i ca. 4 minutter, og trekk kjelen av platen.
  • Mos alt sammen
  • Ta søtpoteten ut av ovnen og hell i en blender. Hell så i krydderblandingen, kokosmelk, grønnsaksbuljong, ingefær og 3 dl vann. Resten av vannet kan spes ut med senere.
  • Varm naan brød og blend alle ingrediensene til en glatt suppe.
  • Kok opp suppen og spe eventuelt med vann. Smak til med salt.
  • Server
  • Server med naan brød. Topp gjerne med litt ekstra søtpotet og olje.

Notes

  • PS! Denne suppen kan deles opp og fint fryses ned.

Få ukens middager rett i innboksen!

Lei av å lure på hva du skal ha til middag? Meld deg på, så får du tilsendt enkle og smakfulle middagstips hver uke.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *