Denne suppen er kremet og næringsrik, med et hint av indisk krydder som gir en spicy vri. Perfekt for å varme opp kalde dager, eller bare når du vil unne smaksløkene dine noe ekstra. Enkelt, raskt og fullpakket med smak – denne suppen vil garantert imponere!
Søtpotetsuppe med indiske smaker
2-3
476
kcal25-30
minutter40
minutterDette trenger du:
500 g søtpotet
1 ss olje
1 hvitløksfedd
1 ts garam masala
0,5 ts spisskummen
1 ts chilliflak (tilpasses)
0,5 boks kokosmelk
1 grønnsaksbuljong
1 klump ingefær
5,5 dl vann
(Valgfritt brød til servering)
Slik gjør du:
- Forbred basen
- Skrell og kutt opp søtpoteten i terninger. Dryss over olje og stek på 225 grader varmluft i ca. 30 minutter.
- Varm olje i en stor kjele og tilsett presset hvitløk, garam masala, spisskummen og chilliflak.
- Brun det i ca. 4 minutter, og trekk kjelen av platen.
- Mos alt sammen
- Ta søtpoteten ut av ovnen og hell i en blender. Hell så i krydderblandingen, kokosmelk, grønnsaksbuljong, ingefær og 3 dl vann. Resten av vannet kan spes ut med senere.
- Varm naan brød og blend alle ingrediensene til en glatt suppe.
- Kok opp suppen og spe eventuelt med vann. Smak til med salt.
- Server
- Server med naan brød. Topp gjerne med litt ekstra søtpotet og olje.
Notes
- PS! Denne suppen kan deles opp og fint fryses ned.
Legg igjen en kommentar