Havregrøt trenger ikke alltid være kjedelig. Nyt denne digge grøten enten som frokost eller lunsj, og jeg kan garantere deg at du blir hekta! Et godt tips er å lage peanøttsmør selv, og bruke som topping (se nederst).
Sjokoladegrøt med banan og peanutter
Porsjoner
1
Kalorier
455
kcalTotal tid
10
minutterDette trenger du:
1 dl havregryn
2 dl oatly sjokolade (havremelk)
2 ts chiafrø
1 banan
1 ss peanøttsmør
Et dryss kanel
Slik gjør du:
- Hell 1 dl havregryn i en kjele sammen med 2 dl havremelk.
- Kok opp under omrøring. Så fort grøten begynner å koke, trekk den av kjelen.
- Tilsett 2 ts chiafrø og rør om. Tilsett deretter 1 ss med peanøttsmør og rør lett inn.
- Topp med oppkuttet banan og et dryss kanel!
Notes
- Tips! Lag peanøttsmør selv ved å helle peanøtter i en blender og blend til konsistensen er myk. Smak til med salt og bruk som topping! For ekstra krunsj – hell til slutt i en neve med peanøtter, og blend i noen sekunder. Peanøttsmøret oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i minst 4 uker.
Legg igjen en kommentar