Lasagne med ricotta

Denne lasagnen er full av smak, grønnsaker og smeltet ost – alt du trenger for et digg måltid! Den er både sunn og enkel å lage, og passer perfekt når du vil imponere uten for mye stress. En perfekt kombinasjon av næringsrike grønnsaker og komfortmat!

Lasagne med ricotta

Porsjoner

1-5

Kalorier

590

kcal
Steketid

30

minutter
Total tid

50

minutter

Dette trenger du:

  • 1 Squash

  • 1 Løk

  • 1 pk Spinat

  • 2 Hvitløksfedd

  • 2 Gulerøtter

  • 1 beger Ricotta

  • 1 neve Revet ost

  • 1 glass Tomatsaus

  • 1 pk Kjøttdeig (kan droppes)

  • Lasagneplater (fullkorn)

Slik gjør du:

  • Forbered fyllet
  • Kutt grønnsakene i terninger og stek dem i en panne til de er myke. Krydre med det krydderet du liker best og tilsett spinaten.
  • Mos alt til en jevn stappe – bruk gjerne en blender om du har det!
  • Bland inn ricottaen og litt av den revne osten for en kremete konsistens. Dette laget fungerer som en erstatning for den hvite sausen.
  • Stek kjøttdeigen og bland inn tomatsausen. Krydre med salt og pepper og smak til.
  • Bygg lasagnen
  • Finn frem en ildfast form og legg tomatsaus i bunnen av denne.
  • Legg et lag av grønnsaksstappen. Legg så et lag lasagneplater. Gjenta til du har brukt opp alt.
  • Strø rikelig med ost på toppen og stek lasagnen i ca. 30 minutter, eller til osten er gyllen og boblende.
  • Servering
  • La lasagnen hvile i minst 10 minutter før den kuttes opp.
  • Server med en frisk salat ved siden av.

Notes

  • PS! Denne oppskriften er til 4 personer, men du kan enkelt halvere den eller fryse ned restene – de smaker like godt om ikke bedre senere!

Få ukens middager rett i innboksen!

Lei av å lure på hva du skal ha til middag? Meld deg på, så får du tilsendt enkle og smakfulle middagstips hver uke.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.


Kommentarer

Ett kommentar til “Lasagne med ricotta”

  1. Helene M. avatar
    Helene M.

    Jeg testet denne lasagnen uten kjøtt, og det funket helt supert som et vegetarisk måltid! Smakene satt som de skulle, og jeg savnet ikke kjøttet i det hele tatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *