En frisk og smakfull pastarett. Hvis du leter etter en rett som er både frisk, mettende og enkel å lage, er denne sitron pastaen med kylling og asparges et perfekt valg. Denne pastaretten passer perfekt både til en lett middag eller når du vil imponere gjester med en rett som føles sofistikert og hjemmelaget! Server med litt ekstra sitron på siden for den ultimate friske avslutningen.
Pasta al limone
2-3
1500
kcal12
minutter25
minutterDette trenger du:
200 gram tagliatelle
1-2 sitroner
2 hvitløksfedd
1 chilli / chilliflakes
Parmesan
Basilikum
Olivenolje (til steking)
Smør
Pastavann
Salt og pepper
Slik gjør du:
- Forbered pasta
- Sett pastavann til og tilsett litt salt
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Lag sitronsaus
- Finhakk hvitløken og fres i pannen i olivenolje, til gylden.
- Tilsett pepper og finhakket chilli / chilliflakes.
- Tilsett 2 ss med smør, litt pastavann og skvis 1 sitron med et par hakkede basilikumblader.
- Bland sammen
- Når pastaen er “al dente”, bland godt sammen og smak til med med mer salt og pepper om det trengs.
- Server
- Server pastaen i en dyp tallerken.
- Dander med asparges, basilikum og parmesan.
- Server sitronskiver på siden, dersom man ønsker mer sitronsmak.
Tips
- Ønsker du mer protein? Legg til kylling da vel!
2-3 porsjoner
En frisk og smakfull pastarett. Hvis du leter etter en rett som er både frisk, mettende og enkel å lage, er denne sitron pastaen med kylling og asparges et perfekt valg. Denne pastaretten passer perfekt både til en lett middag eller når du vil imponere gjester med en rett som føles sofistikert og hjemmelaget! Server med litt ekstra sitron på siden for den ultimate friske avslutningen.
Dette trenger du:
- 200 gram tagliatelle
- 200 gram strimlet kylling
- 1 pakke asparges
- 1-2 sitroner
- 2 hvitløksfedd
- 1 chilli / chilliflakes
- Parmesan
- Basilikum
- Olivenolje (til steking)
- Smør
- Pastavann
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Forbered pasta
- Sett pastavann til og tilsett litt salt
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Forbered kylling
- Finhakk hvitløken og fres i pannen i olivenolje, til gylden.
- Tilsett pepper og finhakket chilli / chilliflakes.
- Stek kyllingen og tilsett salt og pepper.
- Tilsett 2 ss med smør, litt pastavann og skvis 1 sitron med et par hakkede basilikumblader.
- Tilbered asparges
- Kok opp en liten kjele med vann.
- Knekk av nederste del på aspargesen.
- Kok aspargesen i 2-3 minutter.
- Bland sammen
- Når pastaen er «al dente», bland pastaen oppi sammen med kyllingen.
- Bland godt sammen og smak til med med mer salt og pepper om det trengs.
- Server
- Server pastaen i en dyp tallerken.
- Dander med asparges, basilikum og parmesan.
- Server sitronskiver på siden, dersom man ønsker mer sitronsmak.
Legg igjen en kommentar